Spiritualiteit voor wetenschappelijke mensen, wetenschap voor spirituele mensen

Sommige mensen geloven te veel. Andere mensen geloven te weinig. Met NLP Magick leer je precies genoeg te geloven. In de negentiende eeuw is de wetenschappelijke methode een groot succes geworden. Zelfs zo’n succes dat spirituele mensen zichzelf het motto gaven: “het doel van religie, de methode van de wetenschap”. In de praktijk kwam dit voornemen echter niet verder dan het bijhouden van een dagboek. Het bijhouden van een dagboek is natuurlijk nog geen wetenschap.

NLP Magick is geheel gebaseerd op subjectieve Bayesiaanse statistiek. Het is zo geconstrueerd dat alle claims die we binnen NLP Magick maken direct door wetenschappers worden beaamd. Wij gaan er namelijk vanuit dat magie heel onwaarschijnlijk is en dat iedereen het daar mee eens is. Daar kan geen wetenschapper tegen zijn. Ons geheim is echter dat waar de meeste mensen denken dat als iets heel onwaarschijnlijk is dat het dan niet verstandig is om te doen, stellen wij bij NLP Magick dat we het juist wel doen ook al is het heel onwaarschijnlijk. (Voor een verdere onderbouwing van dit standpunt zie mijn artikel Spiritualiteit en Statistiek waarin ik de vier vormen van spiritualiteit statistisch onderbouw.)

Als je niet aan spiritualiteit doet, dan mis je iets. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat ons brein evolutionair gezien in staat is om spirituele ervaringen op te wekken. Zonder spirituele ervaringen was het voor de mens moeilijker geweest om met grotere groepen dan honderdvijftig mensen samen te werken en samen te leven. Vandaag de dag hebben we voor onze samenleving en werk geen spiritualiteit meer nodig. Maar zonder spirituele ervaringen gebruik je je brein maar ten dele.

Nu is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) ook geen wetenschap. Maar wanneer je je beseft dat NLP eigenlijk alleen maar een geheim codewoord is voor hypnose, en je je realiseert dat hypnose vandaag de dag geheel wetenschappelijk wordt erkend, dan ligt de volgende stap voor de hand. Want wat blijkt? Wanneer je iemand met hypnose in een diepe trance brengt, dan is het vele malen makkelijker om spirituele ervaringen op te wekken. Dat is het geheim van NLP Magick.

Waar het fout gaat, is dat spirituele mensen vervolgens levensbeschouwelijke conclusies aan die ervaringen verbinden. Dat is dan ook meteen de kracht van het combineren van NLP met magie. Bij NLP trekken we nooit zulke conclusies, maar blijven we op het niveau van de ervaring als ervaring. Oftewel, met NLP Magick geloof je nooit te weinig en nooit te veel, maar altijd precies genoeg.

Mocht je met NLP Magick aan de slag willen, dan is het duidelijk dat je eerst in hypnose dient te worden getraind. Heb je nog helemaal geen ervaring op het vlak van hypnose, schrijf je dan in voor de eerstvolgende Spirituele NLP Practitioner. Ben je al wel NLP Practitioner, dan ben je van harte welkom om je in te schrijven in de NLP Magick – het Universum training. Voor NLP Master Practitioners is er de NLP Magick – de Magiër training.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *