NLP & Merkaba of Akasha

De vraag of NLP iets te maken heeft met Merkaba of Ahakash is een interessante vraag. NLP is gebaseerd op het idee dat er vele verschijningsvormen zijn van spiritualiteit en dat al deze verschijningsvormen iets in zich hebben van de ene spirituele wereldorde. Nu zou je kunnen denken dat het ontdekken van de ene spirituele wereldorde dan de belangrijkste taak is, maar die is per definitie onkenbaar. Net zoals je nooit erachter komt hoe de realiteit echt in elkaar steekt, maar alleen maar te doen hebt met hoe de realiteit subjectief op je over komt.

Zelf kende ik de termen Merkaba en Akasha niet, maar snel het internet geraadpleegd en in Nederland lijkt her erop dat de termen Merkaba en Akasha vooral worden gehanteerd voor werken met een lichaam van licht. Bij de Engelse wikipedia is dat weer wat minder duidelijk als het over Merkaba of Akasha gaat dus misschien dat het hier om een typisch Nederlandse interpretatie van Merkaba en Akasha gaat. Daarvoor weet ik er te weinig van af.

Merkaba of Akasha binnen NLP

Maar ervan uitgaande dat het iets met een lichaam van licht te maken heeft, dan kan ik zeggen dat er heel veel spirituele systemen zoiets dergelijks hebben. In gangbare NLP is er hier geen sprake van, maar dit komt voor een deel ook omdat de overgrote meerderheid van NLP trainers heel erg weinig snapt van NLP of doorheeft waar het vandaan komt. In een van de belangrijkste bronnen van NLP, magie, is er wel sprake van een lichaam van licht. Vandaar dat er in de Spirituele NLP PractitionerNLP Magick voor NLP Practitioners en NLP Magick voor NLP Master Practitioners wel heel veel met het lichaam van licht wordt gedaan.

Het toeval wil dat ik net ben gevraagd om de Spirituele NLP Practitioner te geven in Delhi, India voor hindoes. Dus ik ben erg dankbaar voor deze vraag, want een van de taken die ik mijzelf ten doel heb gesteld is om de komende tijd zoveel mogelijk concepten die niet traditioneel in India worden gebruikt te vervangen door begrippen zoals Akasha. Uiteindelijk maakt het natuurlijk niets uit welke naampje het beestje heeft zolang je maar er de juiste dingen mee doet.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *