NLP Magick – het Universum

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methodologie om succesvol menselijk gedrag elegant in kaart te brengen. NLP Magick is geboren door het in kaart brengen van de prachtige magische rituelen en meditaties van magiërs door de eeuwen heen. NLP Magick richt zich hierbij op het werkelijke gedrag in plaats van de theorieën, zonder dat er conclusies worden getrokken. Op deze manier is NLP Magick een zeer concreet en down to earth programma voor zelfontplooiing geworden.

Het oorspronkelijke NLP Magick, nu omgedoopt tot NLP Magick – de Magiër, heeft Licensed NLP Master Trainer ™ Kate Benson geïnspireerd om haar eigen versie te ontwikkelen. De verschillen tussen deze twee programma’s zijn enerzijds als dag en nacht en anderzijds als yin en yang, omdat ze verschillende kanten van dezelfde medaille zijn. We hebben uitgebreid nagedacht over de beste manier hoe deze trainingen te noemen zodat de verschillen tussen hen worden weergegeven met behoud van de sterke binding tussen de twee. De magische oplossing is de Tarot omdat we ervoor gekozen hebben om gebruik te maken van twee tarotkaarten: de Magiër en het Universum.

De Tarot binnen de magie heeft weinig te maken met het voorspellen van de toekomst. Het wordt bijna uitsluitend gebruikt als een kaart gevuld met symbolen van magische paden. Een van de meest beroemde magische credos is: zo boven, zo beneden – wat betekent dat het Universum dezelfde structuur heeft als de mensheid, of het equivalent in de Tarot: de Magiër. Toch zijn de betekenis en symboliek van deze kaarten compleet anders. De NLP Magick – de Magiër- cursus richt zich op de ontwikkeling van de bevoegdheden binnen het individu, NLP Magick – het Universum richt zich op vermogens die voortkomen uit het universum!

Kate Benson
Kate Benson

Licensed NLP Master Trainer ™ Kate Benson legt het programma van NLP Magick – het Universum – als volgt uit:

“Veel mensen met een beetje NLP ervaring zijn nieuwsgierig naar de uiterste regionen van ons bewustzijn en hoe NLP ons in staat stelt om meer van de subtiele wereld om ons heen te verkennen. Esoterische of ‘verborgen’ praktijken zijn geen doel op zichzelf, maar routes naar het uitbreiden van het bewustzijn en het verbinden van het universum met de wereld van de persoon. Door te beginnen om verbinding te maken met de minder voor de hand liggende aspecten van de wereld kunnen we meer en meer ontdekken van we werkelijk zijn.

Module 1 Opmerken subtiele energieën
Deze module verkent de submodaliteiten van subtiele energieën. Energie is een vaag begrip. Er is natuurlijke energie in de vorm van bijvoorbeeld benzine. Maar er is ook een soort psychologische energie. Soms hebben mensen minder energie en op andere momenten heb je weer meer energie. Meestal is het lastig de vinger erop te leggen wat je nu de ene keer weinig en de andere keer juist veel energie geeft. Het wordt nog interessanter wanneer je je beseft dat er mensen zijn die energie bij je weghalen en mensen zijn waar je energie van krijgt. Maar het gaat nog verder. Sommige locaties, kleding of voorwerpen voelen goed aan terwijl andere misschien minder goed aanvoelen.

Tijdens deze module ga je aan de slag met hoe je energie meer op een NLP manier kan opvatten. Wat zijn bijvoorbeeld de submodaliteiten van energie? Je leert in deze module:

ontdekken hoe je jezelf meer energie kan geven;
hoe voel je de energie die je van een ander krijgt aan;
wat merk je op van de energie van locaties, voorwerpen en andere niet-levende dingen.

Door het werken met kristallen, planten, Devas en korte meditaties kunnen we beginnen samen een wereld te verkennen die zich net aan de rand van ons bewustzijn bevindt. Met het gebruik van NLP submodaliteiten is het mogelijk om meer van deze energieën te leren en ze te laten stromen op een manier die normaal gesproken in een normale staat van bewustzijn voor ons verborgen is.

Module 2 Overeenkomsten tussen de microkosmos en de macrokosmos
Deze module stelt je in staat om overeenkomsten te ontdekken tussen de subtiele energieën uit Module 1 en de bijzondere, soms mystieke en soms spirituele ervaringen van andere mensen uitgedrukt in de Tarot, de symboliek van de planeten, Goden en Godinnen. Bovendien leer je op die manier je eigen persoonlijke Kabbalah te creëren. Dat wil zeggen: door je persoonlijke ervaring met deze overeenkomsten te verkennen en de connectie te maken met het universum en te resoneren met de frequenties die deel uitmaken van ons hogere zelf. Deze module maakt gebruik van de NLP vaardigheden om in een diepe trance te gaan en om hogere staten van perceptie te creëren om onze interne kaart van het universum te verrijken en persoonlijk te ervaren.

Module 3 Astraal reizen
Zodra we de connectie tussen onze innerlijke wereld en het universum beheersen, kunnen we beginnen het universum buiten onze normale waarneming te ervaren. Dit kan in de vorm van een spirituele reis over de magische paden om verborgen meesters te ontmoeten die buiten onze normale wereld leven. De vaardigheden van NLP maken dit proces veel sneller en eleganter dan de traditionele processen van magiërs en mystici. Door het opbouwen van je verbeeldingskracht met behulp van NLP verkennen we allerlei symbolische beelden, mandala’s en de wereld van het astrale. Omdat dit de instrumenten zijn waarmee we in staat zijn om de niveaus tussen de materiële wereld en het goddelijke te overbruggen.”

Hier is een audio opname van Kate haar versie van het Midden Pilaar ritueel:

Logistieke details NLP Magick

  • Logistieke details:
  • Aantal dagen: 6
  • Data: zie het onderstaande formulier
  • Tijden: 10 tot 17 uur
  • Locatie: Mulberry Lawn, Quay Lane, Brading, Isle of Wight PO36 0AT, U.K.
  • Tarief: zie het onderstaande formulier
  • Gespreid betalen: 12 maanden via automatische incasso
  • inschrijven is 100% veilig want je kan tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren.

Deze bijzondere training is toegankelijk voor mensen die ten minste een NLP Master Practitioner certificaat en ervaring in hypnose hebben. Mocht je geen NLP Master Practitioner opleiding hebben gedaan, vraag ons gerust naar de gunstige combinatieprogramma’s van NLP Magick – het Universum en de NLP Master Practitioner opleiding met hypnose. Wanneer je aan deze opleiding wil meedoen, vul dan het onderstaand formulier in: